Romania, Te Iubesc 21 Aprilie 2013 Online Gratis

ROM�NIA, TE IUBESC 14 APRILIE 2013






Vizioneaza Romania, te Iubesc Online Gratis difuzata pe data de 21.04.2013 Fara Intrerupere





Duminica aceasta (21.04.2013), la "Rom�nia, te iubesc" este prezentat cazul sculpturii de bronz atribuita
lui Constantin Brancusi, care a intrat in urma cu patru luni in vizorul autoritatilor romane.

''Domnisoara Pogany'' a fost adusa in Romania de un cetatean sirian si a ajuns in firma unui industrias francez, cu afaceri in domeniul nuclear, de unde a fost ridicata in cele din urma de politie.
Acum toata lumea incearca sa afle daca valoreaza zeci de milioane de euro sau doar cateva sute de lei. Duminica, la ''Romania te iubesc'', aflati povestea, dar si cum gestioneaza responsabilii cazuri legate de operele lui Brancusi, cel mai mare artist roman al tuturor timpurilor.
Brancusi este cel mai cunoscut artist roman din lume. Operele sale au doborat de trei ori recordul mondial de pret.
2002: sculptura "Danaide" s-a dat cu 18 milioane de dolari
2005: "Pasare in Spatiu" este adjudecata cu 27,5 milioane de dolari
2009: "Doamna L.R." detinuta de faimosul designer Yves Saint Laurent se vinde cu uluitorul pret de 37 de milioane de dolari.
De mai bine de  luni, o sculptura din bronz intitulata Domnisoara Pogany, care poarta o semnatura atribuita lui Constantin Brancusi, se afla in custodia Politie Capitalei.
Si face obiectul unuia dintre cele mai complicate dosare penale in lumea artei care a ajuns vreodata pe masa autoritatilor romane. Politia incearca sa afle daca piesa e adevarata sau doar un fals. Deocamdata fara succes.
Doctorul Mohanad Al Kailani este proprietarul bronzului. A venit in Romania din Siria inainte de Revolutie. Un om aparent simplu, pe care daca l-ai vedea pe strada n-ar iesi cu nimic in evidenta .
Povestea lui pare insa desprinsa dintr-un film de la Hollywood cu milionari ascunsi, experti internationali, laboratoare nucleare si criminalisti. Mohanad Al Kailani sustine ca este posesorul unei vaste colectii de arta si ca cea mai valoroasa piesa din colectia sa este o "Domnisoara Pogany", pe care apare semnatura lui Constantin Brancusi.
Este convins ca detine un original si spune ca a gasit-o in 2002 in Siria, in casa unor colectionari evrei.
De aici incepe o cursa incredibila pentru autentificarea sculpturii. Bronzul trece prin patru tari in ultimii 10 ani si ajunge in fata celor mai mari experti din lume in materie de Brancusi.
Bronzul ajunge si intr-un laborator din incinta fostului reactor nuclear de la Magurele, de data asta adus de politie.
Urmariti aceasta editie pentru a afla cat de pregatite sunt autoritatile romane sa gestioneze situatii legate de operele lui Constantin Brancusi, cat de dificil se autenfica o sculptura atributia marelui nostru sculptor dar si cat de greu este sa depistezi un fals.
















Feeds


*In momentul in care te-ai abonat vei primi zilnic un raport Gratuit cu ultimele Filme si Episoade Online postate pe acest site






Etichete: Filme Online 2013, Filme Subtitrate, Filme Gratis, HD Online, Filme fara Intrerupere, Vizioneaza Online, Urmareste Gratis, Emisiuni TV, Seriale Subtitrate, Episoade Online, Emisiuni PROTV, Emisiuni Kanal D, Emisiuni Antena 1, Masterchef Romania, Suleyman Magnificul Online, Pariu cu Viata, Romanii au Talent Sezonul 3, Romania Danseaza, Romania te Iubesc, Vocea Romaniei, X Factor Romania, Spartacus Online, Vikings Online, The Vampire Diaries Online, Game of Thrones Online, Te Bible, Hannibal, Las Fierbinti, Filme in premiera, Fast & Furious 6, Oblivion, 42,Scary Movie 5, The Croods,G.I. Joe: Retaliation, Evil Dead, To the Wonder, Antiviral, It's a Disaster, The Angels' Share,Disconnect, The Lords of Salem, Pain & Gain, In the House
Share this article :

Post a Comment

 
Please wait..10 Seconds